ressamlar derneği
  Ana Sayfa   Kurumsal   Sergiler   Ressamlarımız   E-Kitap   Sanal Sergi   İletişim   Türkçe   English

A   B   C   Ç   D   E   F   G   H   I   İ   J   K   L   M   N   O   Ö   P   R   S   Ş   T   U   Ü   V   Y   Z
Zehra ERGEZEN

Doğum :
Web Sitesi :
E-posta :
Biyografi

Antakyada doğdu. Küçük yaşlarda Fransız okullarında okudu. Orta ve Lise yılları arasında ressam ve resim öğretmeni olan babası ile çalışarak sanata olan ilgisi daha da artarak çalışmalarını sürdürdü.1950 yılında DGS Akademisine derece ile girdi. Başarılı çalışmalarını değerli hocaları Halil Dikmen, Zeki Faik İzer, İbrahim Çallı, Cemal Tollu atölyelerinde yaptı.Gerçekçi görüşe dönük, izlenimci bir çizgide doğayı ve insanı gerçekçilik içinde klasik empresyonist tarzını sürdürmektedir. Çok yönlü çalışmalarında sanatçı, yağlı boyanın yanı sıra suluboya ve pastel eserlerine de yer vermektedir. Çalışmaları ile birçok kişisel ve karma sergilere katıldı. Eserleri yurtiçi ve yurtdışı koleksiyonlarda yer almaktadır. Özellikle portreler üzerinde ihtisas sahibi olan sanatçı, peyzaj, natürmort ve daha birçok kompozisyonlarını izlenimci bir bakış açısından değerlendirmektedir. Halen Ressamlar Derneği’nde üye olan sanatçı çok yönlü çalışmalarını sürdürmektedir.
Güncel Bilgiler

Henüz güncel bir bilgi eklenmemiştir.
Ressamın Eserleri

KARMA SERGILER   KETHUDA HAMAMI

ISTANBUL ART SHOW HİLTON FUAR

VAKIFBANK RESSAMLAR DERNEĞİ KARMA SERGİSİ