ressamlar derneği
  Ana Sayfa   Kurumsal   Sergiler   Ressamlarımız   E-Kitap   Sanal Sergi   İletişim   Türkçe   English  

A   B   C   Ç   D   E   F   G   H   I   İ   J   K   L   M   N   O   Ö   P   R   S   Ş   T   U   Ü   V   Y   Z
Hibel GAZZE

Doğum : İst. 1940
Web Sitesi :
E-posta :
Biyografi

Resim tutkusunu daha ilkokul yıllarında hisseden sanatçı ilk ciddi çalışmalarına 1969 yılında Profesör Ayetullah Sumerin atölyesinde başlamıştır.
1975-1980 yılları arasında Kristin Saleri ve Bölükbaşı atölyelerinde canlı model ve Nihat Akyunak ile de peyzaj çalışmalarını sürdüren sanatçı, 1982-1985 yılları arasında ünlü üstat Mahmut Cudadan, Nazan Akpınar Atölyesinde resim tekniği dersleri almıştır.
1972-1919 yılları arasında As Grubu ve Adalı Ressamlar Sergilerine ve ayrıca da Devlet Resim ve Heykel Sergilerine katılmıştır. 1981den itibaren Rekreasyon ve Tabiatı Koruma Derneklerinin yıllık sergilerine de iştirak eden sanatçı 1982 yılında Ressamlar Derneğine kabul edilmiştir. 1982 yılından bugüne kadar Ressamlar Derneğinin Ankara, Bursa, Malatya, Mersin, Adana, İzmir ve Bolu Devlet Güzel Sanatlar Galerilerinde açtığı sergilere katılan ve tüm sanat etkinliklerinde faal üye olarak görev alan sanatçı 1983 yılında Çağdaş Türk Sanatı Sergisinde de yer almıştır. 1985 yılında Güzel Sanatlar Birliğine kabul edilmiştir.
1.(1985) ve 2.(1986) yıllarında Adalar Kültür Şenliği Karma Resim Sergisine iştirak eden Hibel Gazze, ilk kişisel sergisini 1986 yılında İstanbul Başak Sanat Galerisinde açmış, 1987 yılında Uluslararası İstanbul Festivali Ressamlar Derneği Karma Resim Sergisine, 1988 yılında Artuğ Sanat Galerisinde Mahmut Cuda öğrencileri grup sergisine, Ankara Resim Heykel Müzesinde Mahmut Cuda öğrencileri grup sergisine iştirak etmiş, 1989 yılında da Taksim Belediye Sanat Galerisinde ikinci kişisel sergisini açmıştır.
Müze ve özel kolleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı halen Ressamlar Derneği ve Rekreasyon Derneğinin Yönetim Kurulu üyesi olarak faaliyet göstermektedir.
Sanatçı Fransızca-İngilizce-İtalyanca dilleri bilmektedir.

Aldığı Teşekkür Belgeleri
1985- Çorum Devlet Güzel Sanatlar, 1983-Ressamlar Derneği, 1986- Adalar Belediyesi, 1988- Bolu Valiliği, 1997-Rekreasyon Derneği, 1998- Ressamlar Derneği, 1991- Cüzzamla Savaş Vakfı, 1999- Güzel Sanatlar Birliği,

Katıldığı Sergiler
2011-Ressamlar Derneğinde "Yansıyan Işık"-"Sonbahara Merhaba"-"Maksem" Cumhuriyet Galerisi-"%100Yüz"
2010-Ressamlar Derneğinde "Dünya Çevre Günü"-"Doğanın Sesi"-sergileriyle birlikte 2011 yıl sonuna kadar, FMV,Rekreasyon Derneği, Güzel Sanatlar Birliği, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği,- Büyükada Sergileri olmak üzere 100 ün üzerinde karma sergilere katılmıştır.

Güncel Bilgiler

Henüz güncel bir bilgi eklenmemiştir.
Ressamın Eserleri

KARMA SERGILER   KETHUDA HAMAMI

KARMA SERGILER   
ISTANBUL ART SHOW HİLTON FUAR

KARMA SERGILER   
VAKIFBANK RESSAMLAR DERNEĞİ KARMA SERGİSİ

KARMA SERGILER   
CKM (CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ)

KARMA SERGILER   
Ressamlar Derneği "ARMONİ" Karma Sergisi

KARMA SERGILER   
YENİDEN KARMA SERGİ

 
tüm sergiler
ETKİNLİK  PARİS SERGİSİ

DUYURU  
ESER DEĞER KİŞİSEL SERGİSİ

DUYURU  
%100 KARMA SERGİ

DUYURU  
TAKSİM CUMHURİYET GALERİSİ"RESSAMLAR DERNEĞİ SANATÇILARI SERGİSİ

DUYURU  
ÖDÜLLÜ KARMA SERGİ

DUYURU  
NALAN TÜRKERİ KİŞİSEL SERGİSİ

 
tüm duyurular
 
Basın Bültenleri Basında Biz

Web Tasarımı entegresoft