ressamlar derneği
  Ana Sayfa   Kurumsal   Sergiler   Ressamlarımız   E-Kitap   Sanal Sergi   İletişim   Türkçe   English

A   B   C   Ç   D   E   F   G   H   I   İ   J   K   L   M   N   O   Ö   P   R   S   Ş   T   U   Ü   V   Y   Z
Nihal ATAMER

Doğum : 1927- Fahri üye
Web Sitesi :
E-posta :
Biyografi

1926 İzmir doğumlu Nihal Atamer, İzmir Sanat Okulunu bitirdikten sonra İbrahim Çallı, Fuat Mensi Dileksiz, Pertev Boyar, Sırrı Eldem atölyelerinde uzun yıllar çalışmalarda bulunmuş, D.G.S.A. Salih Urallı ve Cemal Tollu atölyelerinde konuk öğrenci olarak çalışmalarıyla izlenimci bir çizgi geliştirmiştir. Tarihi Türk Evleri Koruma Derneği, Ressamlar, Sanatçılar ve Sanatseverler Derneklerinde uzun yıllar serbest ressam olarak çalışmış.1980 de günümüz 53 Türk Sanatçısı kitap ve broşürlerinde, Günümüz Türkiyesinde Kim Kimdir (whos who in Turkey) adlı ansiklopedide biyografisi ile (Plastik Sanatçılar Grubunda yer aldı A.R.Z.)(Ayrıca Ilısulu Plastik Sanatlar tarafından hazırlanan plastik sanatçılar arşivinde yer almaktadır. Bilkent Ünv. Kütüphanesi.) Tarihi Türk Evleri Koruma Derneği, Sanatçılar ve Sanatseverler Derneği, Doğayı Koruma Derneklerinin de üyesidir. Eserleri Empresyonist yorumu yansıtır. Son yıllarda Tarihi Türk Evleri ve İstanbulun tarihi yerlerini tuvaline aktarması belgesel niteliği içeren konulara ağırlık vermesinin örneklerindendir. Sanatçı Tarihi Türk Evlerinin yanısıra, İstanbul, Boğaz, Göksu Peyzajlarıyla yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı haklı bir üne kavuşmuştur.
Güncel Bilgiler

Henüz güncel bir bilgi eklenmemiştir.
Ressamın Eserleri

KARMA SERGILER   KETHUDA HAMAMI

ISTANBUL ART SHOW HİLTON FUAR

VAKIFBANK RESSAMLAR DERNEĞİ KARMA SERGİSİ