Meltem TOMAY

Doğum : 1957

Meltem Tomay Akdağ, Adanada 1957 yılında dünyaya geldi

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. İstanbulda çeşitli okullarda görev aldı

Resim çalışmalarına Adanada lise eğitiminden sonra Mehmet Akif Ersoy ile Başladı. Çalışmalarına 1986 yılında İstanbulda Leyla Gamsız Atölyesinde Leyla Gamsız ile; uzun yıllar Nevin Çokay ile; Levent Sanat Galerisinde Zeynep Göle ve Nevin Çokay ile; Ataköy Kültür Merkezinde Gökhan Uğur ve Yasemin Demirkol İle devam etti. Yasemin Demirkol ile çalışmalarına halen devam etmektedir.

Sanatçının 1978 yılından itibaren katıldığı sergiler arasında; Adana Sabancı Müzesi Karma Sergisi, İstanbul Basın Müzesi, Ataköy İspirtohane de karma sergiler, İstanbul Ressamlar Derneği karma sergileri, Lütfi Kırdar Rumeli Exhibition Homme&Garden 2014 Fuarı, Niş Sanat Galerisinde karma sergiler, Ressamlar Derneği Paris "Anadolu Kültür Merkezi" sergileri vardır.

Mayıs 2011 de ilk kişisel sergisini That s Gallery de , ikinci kişisel sergisini İstanbul Ressamlar Derneğinde açan Meltem Tomay Akdağ, İstanbul Ressamlar Derneği ve İstanbul Modern Sanat Derneği üyesidir

Çalışmalarına klasik tarzda yağlı boya ile başlayan sanatçı, suluboya, pastel, ve akrilik üzerine pastel ile farklı bir yol seçerek, alışılmışın dışında teknikler kullanmış; akrilik üzerine pastel çalışmaları ile 2011 yılında Ressamlar Derneği nden Mansiyon Ödülü almaya hak kazanmıştır.
Meltem Tomay Akdağ, eserlerinde çalıştığı kadınları şöyle tanımlar; "beni etkileyen, dikkatimi çeken, farklı kadfınların yüz hatlarını hayalimde birleştirip, fosforlu renklerle tamamlıyorum; mutluluk, hüzün, öfke ve korku....bir kadının iç dünyasının renklerini arıyorum...