Ulvi SOYASLAN

Doğum : 1920 - Adana / 2002 - İstanbul

1920 yılında Adanada doğdu. İlk resim çalışmalarına Adana Halkevinde başla¬dı. 1947de Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümüne birincilikle girdi. Orta ve yüksek öğrenimini Güzel Sanatlar Akademisinde tamamladı. Leopold Levy ve Seyfi Toraydan temel sanat eğitimi gördü. 1948de Nurullah Berk atölyesine geçti. 1956 yılından sonra, Burhan Top¬rak, A. Hamdi Tanpınar, Celal Esad Arseven, Rıfkı Melul Meriç, Salim Rıza Kırkpınar hocaların kültür derslerinden ya¬rarlandı. Belirli ölçü kalıpları içinde figü¬rün bütününe fazla dokunmadan yarı mi¬zahi çizgide soyutlamalarla anlatmak is¬tediği konuları işleyen sanatçı, renkçi bir paletin tüm canlılığını ortaya koyarak eserlerini tamamlamıştır.