Yalçın ERKUT

Doğum : 1938-

Aslen Giresunlu olup 1938 Rize doğumludur. İlk, orta, lise 1-2 öğrenimini İstanbul da yaptı. İlk resim sevgisini (Beyoğlu Atatürk Lisesinde) hocası Hamit Görele den tattı ve resim tutkuya dönüştü. 1958 yılında Giresun Lisesinden mezun oldu. 1963 yılında İ.Ü.İktisat Fakültesini bitirdi. Yd.Sb. lığını Kağızman da tamamladı. 1965 yılında SSK da görev aldı ve SSK Genel Müdürlük Sigorta Müfettişi olarak 1999 yılında emekli oldu. Evli, bir erkek babasıdır.
1972 yılında Ressam Nükhet Aksoy yönetiminde sürdürülen atölye çalışmalarına katılarak bilgi ve yeteneğini geliştirmeye çalıştı.
1983 yılında bir dönemde Resim-Heykel müzesinde Ressam Nuri Temizsoylu ile de çalıştı.
1978 yılına günümüz "İstanbul Sanatçıları" sergisinde "Kadıköy Çiçekçileri" isimli komposizyonu A.K.M. de sergilenmeye değer görüldü.
Nükhet AKSOY ve arkadaşları, Sanatçı ve Sanatseverler Derneği ve de üyesi bulunduğu Ressamlar Derneği ile birçok karma sergilere katılmıştır.
Resimlerini daha çok gördüğü, esinlendiği ve de etkilendiği obje ve düzenlemelerden hareketle yarı soyut yaklaşımla ve renkçi bir görüşle bütünlemeye çalışmaktadır.

Kişisel Sergiler.

1978-Akbank Bahariye Sanat Galerisi